Marco Dijkstra haalt net een zelfgebakken appelstrudel uit de oven en werkt ondertussen aan zijn mise en place voor het diner. De Hoogwouder voelt zich al helemaal thuis is zijn net geopende Brasserie 1718.
Marco is een Hoogwouder in hart en nieren, heeft een passie voor de horeca en koken in het bijzonder. ,,Ik werk al jarenlang in de horeca, heb overal in Noord-Holland gewerkt en ook in het buitenland. Maar nu vond ik het wel een keer tijd om iets in mijn eigen geboortedorp op te starten.’’
Die kans kreeg de chef-kok toen het Chinese restaurant aan de Herenweg zijn deuren sloot. ,,Dit is een prachtige plek, centraal in het dorp met voldoende parkeerruimte en een terras op het zuiden. Maar we hebben flink moeten verbouwen hoor.’’ Met hulp van lokale en regionale ondernemers, waaronder bouwbedrijf De Kleine Stolp in Aartswoud, onderging het pand in twee maanden tijd een metamorfose.
Op de kaart staan diverse streekproducten en met heerlijke gerechten voor lunch en diner. Naast lunch, terras, een borrel en diner verzorgd Marco Dijkstra voor iedere gelegenheid een passend arrangement, zoals bijvoorbeeld een bruiloft, hightea, verjaardag, familiedag of vergadering.
Als extra voor fietsers is er ook een oplaadpunt voor uw elektrische fiets.
Bron: NHD / brasserie1718.nl