Winkelhart Zwaagdijk-Oost [Dossier]

ZWAAGDIJK – Woensdag 21 november gingen de deuren van de nieuwe winkels open voor het winkelend publiek.

In het nieuwe gedeelte zijn dat Aldi, Michael Nobbe Opticiens, Zalm Schoenen, Pets Place en Wibra. De opening van Supermarkt Jumbo werd iets later. Op 5 december konden de deuren van de eerste Westfriese Jumbo Supermarkten open. Dit betekende een voorlopig einde aan veel nieuws artikelen over de gehele ontwikkeling van dit winkelhart.

Archief van berichten

Veel bezoekers op deze site komen voor informatie over de winkels bij Mammoet Meubels. Helaas zijn de gevonden resultaten niet altijd de meest actuele. Daarom hierbij een chronologisch overzicht van berichten.

11 jan 2013: Discussie over nieuwe nooddam bij Winkelhart Zwaagdijk
10 nov 2012: Reigerspassage verliest Aldi aan Zwaagdijk
8 nov 2012: Zwaagdijk krijgt z’n eigen opticien
15 okt 2012: Petsplace, opticiën en Zalmschoenen ook bij Mammoet Meubelen
31 aug 2012: Mammoet Zwaagdijk wil alle zondagen open
27 aug 2012: Ervaren Westfriezen exploitant nieuwe Jumbo Zwaagdijk
27 juli 2012: Na Jumbo ook Aldi en Wibra bij Mammoet Zwaagdijk
3 juli 2012: Ook Jumbo bij Mammoet in Zwaagdijk
24 feb 2012: Na Action ook Vomar bij Mammoet Zwaagdijk
26 jan 2012: Nog meer superwinkels in Zwaagdijk

 

Interview met Jan Entius

Wil je meer weten over het ontstaan van dit weide winkelcentrum zoals de heer Leo Entius het noemt?  Luister dan naar onderstaande interviews in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf, elke zaterdagmiddag tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn.

Ondernemersfamilie Leo en Ans Entius zijn sinds 1981 actief in het ondernemen. Na jaren werken in loondienst begon het ondernemers gevoel te kriebelen. Zonder directe ervaring startte hij enkele bedrijven.  Een Doe het zelf winkel, een groothandel en twee tuincentra’s. Met wisselend succes tot een faillisement aan toe. In 2000 begon Mammoet Meubelen in Zwaagdijk-Oost. Luister in het eerste deel naar de eerste ondernemersstappen, de persoonlijke tegenslagen en de opbouw van Mammoet Meubelen.

 

Eind 2009 met de komst van Action lijkt ook het begin te worden van een flinke uitbreiding tot een mini Winkelcentrum. Leo Entius vertelt open en eerlijk hoe hij deze periode heeft beleefd. Ook over het zien van kansen en gewoon handelen. Naast de al bekende supermarkten Aldi en Jumbo, bevestigde hij ook de komst van de Wibra, Petsplace, een opticiën en een schoenwinkel. Hoe is zijn relatie met de politiek? Antwoord op alle deze vragen in het tweede deel van het interview.