STEDE BROEC – Sinds de start van de Westfriese Uitdaging, een stichting die maatschappelijke verzoeken koppelt aan het bedrijfsleven, was er een idee voor een grote uitdaging. Uitdaging XL wordt het opknappen van de Reddingsbrigade Stede Broec. Op een“Angela Groothuizen-wijze” wordt in een week tijd het gehele nu nog kale huisvestiging geschikt gemaakt voor de reddingsploeg.
Van hot naar her verhuisd
De afgelopen jaren is de Reddingsbrigade al van hot naar her verhuisd en nu krijgen zij echt een plek krijgen voor zichzelf en hun materialen. De Reddingsbrigade is een financieel gezonde vereniging, maar de kosten die het inrichten van het gebouw en de omgeving met zich meebrengen, kunnen zij niet zelf dragen. De Matchgroep die alle aanvragen van de Westfriese Uitdaging beoordeeld en koppelt ziet dat de reddingsbrigade een wezenlijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van Westfriesland. Om die reden heeft de Matchgroep van de Westfriese Uitdaging ‘ja’ gezegd tegen deze Uitdaging.
Actie!
Werk aan de winkel dus voor deze Westfriese Uitdaging. Zeker omdat de opening gepland van het boothuis van de reddingsbrigade op zaterdag 6 september gepland staat. “Dat betekent dat we in de week daarvoor alles moeten realiseren. Aan ons om voldoende bedrijven te vinden die samen met ons en de Reddingsbrigade kunnen zorgen dat zij op 6 september in een mooi clubhuis van start kunnen!” aldus manager Sandra Smit namens de Westfriese Uitdaging.
Voor de inrichting van het clubhuis vragen zij het bedrijfsleven hulp voor deze verzoeken:
- 32 stapelstoelen (meer mag zeker)
- een kantine-koffiemachine en
- 50 kop-en-schotels of mokken (eventueel ook glazen en andere uitzet)
- Een vouwwand van 583 x 264 cm om ruimtes te scheiden (groter mag ook)
- Een audio-installatie voor muziek en spraakversterking (inclusief microfoon).
- vloerbedekking, bijvoorbeeld laminaat of oude houten vloer voor de presentatievloer (ca. 110 m2)
- raamverduistering = lamellen (BxH) – nodig omdat de buren aan de overkant van het water bezwaar aangetekend hebben en ze het nu in de avond moeten verduisteren. Maatgeving: 1 van 500x240cm, 2 van 100x120cm en 2 van 400x120cm.
- Plafondplaten
- Lichtarmaturen (60×60)
- Planken voor aan de muur
- Tegelwerk: vloertegels voor droogruimte (waar de pakken en reddingsvesten hangen), hal, toiletten (voorkeur 15×15 wit), keuken (4m2).
- Inbraak- en vandalismepreventie zoals dummycamera’s, continuverlichting en sensorlampen.
- Stellingkasten voor de 2 bergingen
- Dressoirs voor de vergaderruimte
- Vitrinekast
- Garderobehaken (50 stuks)
- Schilders en verf om de muren te witten
- Tegelzetters<
De Reddingsbrigade heeft zelf een goed team van handige mensen om zich heen die absoluut de armen uit de mouwen kunnen en willen steken. Kunt u als ondernemer een steentje bij dragen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Sandra Smit-Korse, manager van de Westfriese Uitdaging op sandra@westfrieseuitdaging.nl of 06-16 523 233.
Over de reddingsbrigade
Het doel van de vereniging is het redden van drenkelingen te bevorderen. Enerzijds door van de jongste leden heel goede zwemmers te maken en op te leiden; van Junior Redder tot Lifeguard. Anderzijds door het beveiligen van recreatie en evenementen in en aan het water. De Reddingsbrigade is tevens onderdeel van de Nationale Reddingseenheden en kan worden ingezet bij dijkdoorbraken en watersnood.
Onderdelen van de opleiding zijn de uitgebreide zwemmend redden oefeningen en het vergroten van de theoretische kennis door middel van cursussen. Voor de praktische uitvoering van de taak heeft de reddingsbrigade 2 reddingsvletten, waarvan 1 van het Nationaal Rampenfonds. Reddingsbrigade De Streek is opgericht in 1973 en heeft 130 leden, waarvan 90 onder de 16 jaar.